Andebryst og jordskokpuré

Lækkert andebryst med julesalat og puré af jordskokker

Andebryst og cremet jordskokpuré kan serveres for gæster eller til hverdag

Foto: Martin Tanggaard

Opskrift på andebryst med julesalat og puré af jordskokker

4 personer

Det skal du bruge:

2-3 andebryster (ca. 530 g i alt)
Groft salt

Jordskokpuré:

750 g renskrubbede jordskokker
50 g smør
1 tsk. timian
Evt. lidt olie
Salt

Julesalat:

3-4 hoveder julesalat
Salt og peber
2 dl æblejuice
Ca. 1 spsk. honning

Prøv også: Andebryst med ovnstegt tilbehør

Sådan gør du:

Jordskokpuré:

Del jordskokkerne på langs. Dup dem tørre og læg dem med skære­fladen opad på en bageplade. Læg smørklatter ovenpå og krydr med timian. Bag dem godt møre i en 180° varm ovn (ca. 30 min.). Purér dem med det smeltede smør. Tilsæt lidt olie, hvis konsistensen er for tyk. Smag til med salt.

Andebryst:

Rids spæklaget i et rudemønster. Steg kødet over middel varme på en tør pande først på spæksiden i ca. 5 min., dernæst på kødsiden i 8-10 min. og til slut på spæksiden i 3-5 min. afh. af tykkelse. Lad kødet hvile i 5-10 min. Gem 2 spsk. an­defedt fra panden.

Julesalat:

Kog salaten knap mør i letsaltet vand. Lad den dryppe af og del hovederne på langs. Steg dem gyldne i andefedtet. Tilsæt juice og honning og lad dem simre i 5 min. Vend dem og smag væden til med honning, salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

Prøv også: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce