Andebryst og rissalat

Giv retten med andebryst og rissalat ekstra smag med sød chilisauce

Rissalat og andebryst er ikke den kombination, man ser oftest - men det smager skønt.

Foto: Martin Tanggaard

Opskrift på andebryst, rissalat og skøn dressing

4 personer

Det skal du bruge:
 

3 berberi-andebryster
Salt

Rissalat:

240 g ris
2 dl rosiner
200 g snacktomater
1 peberfrugt-mix (3 stk.)
1 glas sorte oliven uden sten (drænet vægt ca. 100 g)

Dressing:

3 spsk. olie
4 spsk. citronsaft
2 spsk. klippet purløg
1 lille, finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber

Tilbehør:

Sød chilisauce

Sådan gør du:

Rissalat:

Salaten bliver bedst af at trække, så begynd gerne i god tid. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Pisk dressingen sammen. Smag den til med salt og peber og bland den med de nykogte ris. Lad det afkøle. Giv rosinerne et kort opkog i vand og lad dem dryppe af. Skær tomaterne i halve. Rens peberfrugterne og skær dem i tern. Bland alle ingredienser til salaten, som derpå sættes i køleskab indtil servering.

Andebryster:

Rids spæklaget og krydr med lidt salt. Steg kødet på skindsiden ved god varme i ca. 5 min. Vend det og steg det på kødsiden i 10 min. ved svag varme. Steg det atter på skindsiden i
3-5 min. Lad kødet hvile i 5 min., inden
det skæres for på tværs af kødfibrene.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min. + evt. trækketid, heraf arbejdstid ca. 30 min.
 

Prøv også: Sprødstegt andebryst med chili-æbler