Andelår med appelsin

Servér kogte kartofler, julesalat og sauce til

DET SKAL DU BRUGE:
¼ selleri,
1 løg
2 gulerødder
4 andelår friske eller frosne
1 laurbærblad, evt. 3 stilke timian
salt og peber
4 julesalater
2 appelsiner
salt og peber
2 håndfulde persille.
Tilbehør: kogte kartofler.

SÅDAN GØR DU:
1. Skræl selleri, løg og gulerødder og skær dem i tern.

2. Skær det skind, som sidder på siderne af andelårene, af. Der må godt være noget tilbage, men skær alt det der sidder ud over kødet, væk.

3. Kom grønsagerne, andelår, laurbærblad, evt. timian og ½ tsk. salt i en gryde og dæk med vand. Kog op, skru ned og lad andelårene simre 45 min. under låg.

4. Tag andelårene op af suppen, tør dem af med at stykke køkkenrulle og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag andelårene i ovnen ved 225°, til skindet er gyldent. Krydr med salt og peber.

5. Kog suppen ind til det halve. Skum fedtet på overfladen af med en ske. Blend grønsager og suppe og smag til med salt og peber. Farv evt. med lidt kulør.

6. Pres saften ud af appelsinerne og kog den op i en gryde. Fjern grimme yderblade fra julesalaten og skær det brune af enden. Flæk julesalaterne på den lange led og skær hver halvdel i 6 stykker - stadig på den lange led.
Kog julesalaten i appelsinsaften til den falder lidt sammen. Krydr med salt og peber og tilsæt hakket persille. Server andelårene med kogte kartofler, sauce og julesalat.