Grillet og marineret andebryst

And er ikke forbeholdt julen - prøv at marinere og grille dit andebryst.

Opskrift på grillet og marineret andebryst

2 store andebryster

Marinade:
½ dl teriakysovs
2 spsk. citronsaft
1 snittet fed hvidløg
1 spsk. revet citronskal (økologisk)

Grillspyd, olie til pensling, honning til sovs.

Andebryst og jordskokpuré

QUINOASALAT:
3 dl quinoagryn,
5 dl hønsebouillon,
1 tsk. salt.
Dressing:
1 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olie
½ spsk. dijonsennep
½ dl finthakket persille

Fyldt kalkunbryst

FYLD:
2 gule peberfrugter
2 røde peberfrugter
2 spsk. olie, salt, peber
2 dl grønne oliven

Skær andebrysterne i stave på langs, ca. 2 cm brede. Rør marinaden sammen og læg kødet heri. Lad det marinere i køleskabet i 2 timer. Si marinaden ned i en kasserolle og lad den koge i 5 min. Smag til med honning og server til kødet. Dup kødet tørt og træk på spid. Pensl med olie. Grilles ca. 6 min. på hver side over indirekte varme el. i alubakke, så fedtet ikke drypper ned i grillkullene.

SALAT:
Kog quinoa i bouillon i 10 min. Sluk for varmen og lad det stå yderligere i 5 min. Rør dressingen sammen og vend med nykogt quinoa. Lad det trække koldt.

FYLD:
Flæk peberfrugter, fjern indmad og skær dem i grove stykker. Vend med olie. Steges i alubakke på grillen til møre, men med bid. Krydr med salt og peber. Vend quiona, peberfrugter og oliven sammen.