Mandag d. 10. juni 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kalkun med tunsauce
Lækker aftensmad til familien

4 pers.
Ingredienser til kalkun med tunsauce
900 g kalkunbryst
1 løg skåret i kvarter
4 fed hvidløg
2 laurbærblade
8 peberkorn
½ potte basilikum til pynt
Tunsauce:
2 dåser tun i vand (afdryppet)
1 glas kapers (60 g afdryppet vægt)
2 dl mayonnaise
½ potte basilikum
Salt og peber
Salat:
2 hjertesalathoveder
100 g spæde salatblade
saften af ½ citron
3 spsk. koldpresset olie
Salt
Tilbehør:
Groft brød
PRØV OGSÅ: Paella med kylling
Fremgangsmåde
Kalkun: Hæld koldt vand på kalkunbrystet, så det lige dækker. Tag kalkunbrystet op igen og bring vandet i kog. Tilsæt kalkun, løg, hele hvidløgsfed, laurbærblade og peberkorn. Lad det småkoge under låg, til kødet er mørt (ca. 45 min.). Tag det op og lad det afkøle. Gem lidt til madpakkerne tirsdag.
Tunsauce: Kør ingredienserne i en foodprocessor. Smag til med salt og peber.
Salat: Bræk hjertesalaten i mindre stykker og bland den med de spæde salatblade. Tilsæt olien til citronsaften i en tynd stråle, mens der røres. Smag til med salt. Vend dressingen med salatbladene.
Tilberedningstid:
Ca. 1 time og 10 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Kalkunspyd og salat