Onsdag d. 26. september 2012 - af Pia Friis Andreassen
Kalkungryde
Lækker kalkungryde med tomatsauce

Kalkungryde til 4 personer
Det skal du bruge til kalkungryde:
1 kalkunbryst, ca. 900 g
1 bdt. porrer
2-3 spsk. hvedemel
Salt og peber
2-3 spsk. olie
140 g tomatkoncentrat
1 spsk. stødt paprika
3 dl hønsebouillon
¼ l madlavningsfløde 8 %
Tilbehør til kalkungryde:
Ca. 4 dl fuldkornsris
Pynt til kalkungryde:
1 potte brøndkarse
Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Prøv også: Gullasch
Kalkungryde - sådan gør du:
Kalkungryde:
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Skær kødet i strimler. Vend kødet med mel krydret med salt og peber. Brun kødet i olien, til det bliver hvidt. Tag det op af gryden. Lynsteg derpå porreskiverne i 1-2 min. Tilsæt tomatkoncentrat, paprika og bouillon og bring det i kog. Kom kødet i. Lad det simre under låg i ca. 5 min. Tilsæt fløde og lad det simre i yderligere ca. 5 min., til kødet er mørt. Smag til med salt og peber. Pynt med brøndkarse ved servering af kalkungryde.
Tilberedningstid af kalkungryde:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.
Prøv også: Kylling og pasta