Kalkungryde

Lækker kalkungryde med tomatsauce

Foto: Martin Tanggaard

Kalkungryde til 4 personer

Det skal du bruge til kalkungryde:

1 kalkunbryst, ca. 900 g
1 bdt. porrer
2-3 spsk. hvedemel
Salt og peber
2-3 spsk. olie
140 g tomatkoncentrat
1 spsk. stødt paprika
3 dl hønsebouillon
¼ l madlavningsfløde 8 %

Tilbehør til kalkungryde:

Ca. 4 dl fuldkornsris

Pynt til kalkungryde:

1 potte brøndkarse

Tilbehør:

Kog risene efter anvisningen på emballagen.

Prøv også: Gullasch

Kalkungryde - sådan gør du:

Kalkungryde:

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Skær kødet i strimler. Vend kødet med mel krydret med salt og peber. Brun kødet i olien, til det bliver hvidt. Tag det op af gryden. Lynsteg derpå porreskiverne i 1-2 min. Tilsæt tomatkoncentrat, paprika og bouillon og bring det i kog. Kom kødet i. Lad det simre under låg i ca. 5 min. Tilsæt fløde og lad det simre i yderligere ca. 5 min., til kødet er mørt. Smag til med salt og peber. Pynt med brøndkarse ved servering af kalkungryde.

Tilberedningstid af kalkungryde:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 15 min.

Prøv også: Kylling og pasta