Kalkungryde med bønner og tomat

Nem og smagfuld grydret

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til kalkungryde med bønner og tomat:

450 g kalkunbryst
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 bdt. forårsløg
200 g bacon i tern
1 spsk. olie
1½ dl hvidvin
2 dåser flåede, hakkede tomater
2 dåser bønnemix (afdryppet)
Salt og peber

Tilbehør:

Grovboller

PRØV OGSÅ: Kyllingedeller, stegte kartofler og salat

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tern på 2 x 2 cm. Hak løget og hvidløgsfeddene. Rens forårsløgene og skær dem i strimler. Hold den grønne og hvide del adskilt. Steg baconen i olien i et par minutter. Lad løget stege med. Tilsæt hvidløg og vin og lad det koge lidt ind. Tilsæt den hvide del af forårsløgene samt tomater og kød og bring det hele i kog. Lad det småsnurre under låg i 5 min. Hæld bønnerne på og varm det i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber. Strø den grønne del af forårsløgene over som pynt.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Fyldt kalkun med pasta og spinatsauce