Kalkunspid med æble-kålsalat

Skøn ret fra Slankeklubben.

Foto: Mannerup/Kate\'s Joint, Thomas Yde og All Over

4 portioner

Det skal du bruge:
500 g kalkunkød
2 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt karry
Salt og peber
2 røde løg
8 bambus-grillspid
Æble-kålsalat
2 æbler
2 spsk. citronsaft
400 g savoykål
eller sommerkål
4 stængler bladselleri
1½ dl græsk
yoghurt 2 %
2 tsk. sennep
Salt og peber

Lækre oksefarspinde

Sådan gør du:
Kalkunspid: Skær kalkunkødet i tern på 2 x 2 cm. Rør en marinade af olivenolie, karry, salt og peber og bland marinaden med kalkunkødet. Lad det trække i mindst 10 min. i kølekab. Skræl løgene og del dem i kvarter. Sæt skiftevis kalkunkød og løgstykker på spiddene og steg disse på en godt varm grill i ca. 10 min., til de er brune og gennemstegte.

Æble-kålsalat: Del æblerne i kvarter, fjern kernehusene og skær æblerne i mindre stykker. Bland æblestykkerne med citronsaft og tilsæt snittet kål og snittet bladselleri. Rør en dressing af yoghurt, sennep, salt og peber og rør dressingen sammen med salaten.

Serveringsforslag: Giv fx ferskenchutney til kalkunspiddene.

Lynpizza

Energi pr. portion
323 kcal / 1351 kJ
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 23 g
Protein: 34 g
Kostfibre: 4 g