Torsdag d. 4. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kalkunspyd og fyldig salat
Lækre kalkunspyd og forårssalat med asparges, blomkål og tomater

4 pers.
Ingredienser til kalkunspyd og fyldig salat
Kalkunspyd:
900 g kalkunbryst i tern (3 x 3 cm)
4 spsk. sojasauce
½ spsk. honning
2 tsk. sambal oelek
4 spsk. olie
Salat:
½ blomkål i buketter
Salt
1 bdt. asparges
150 g sukkerærter
250 g cherrytomater
Persillepuré:
1 potte persille
Ca. 3/4 dl olie
Salt
PRØV OGSÅ: Kyllingegryde med asparges og champignon
Fremgangsmåde
Kalkunspyd:
Skær kalkunbrystet i tern på 3 x 3 cm. Rør sojasauce, honning, sambal oelek og olie sammen. Vend kødet heri og træk det derefter på spyd. Læg spyddene på en plade med bagepapir og steg dem øverst i en 180° varm ovn, til de netop er gennemstegte (ca. 12 min. - vend dem efter 8 min.).
Persillepuré:
Kør persillen i foodprocessoren til en grov masse. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens der køres. Smag til med salt.
Salat:
Kog blomkålen i letsaltet, kogende vand i 2 min. Tilsæt rensede asparges skåret i mindre stykker og kog dem i
1 min. Tilsæt sukkerærter og kog dem i ½ min. Hæld alt i et dørslag. Del tomaterne i halve. Vend alle grøntsager og halvdelen af persillepuréen sammen i en stor skål. Servér resten af pureen til spyddene.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Lynstegt skinkekød