Torsdag d. 30. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kalkunspyd og salat
Lækre kalkunspyd til grillen - server med en god salat

4 pers.
Ingredienser til kalkunspyd og salat
900 g kalkunbryst
2 løg
6 spsk. olie
2 tsk. paprika
1 tsk. peber
Salat:
1 kg tomater
2 avocadoer
1 agurk
1 løg
2 dl oliven
Ca. 150 g fetaost i tern
1 spsk. hvidvinseddike
3-4 spsk. olie
1 knust fed hvidløg
Salt og peber
PRØV OGSÅ: Kylling og kartofler med persille
Fremgangsmåde
Kalkunspyd: Skær kødet i tern på 3 x 3 cm. Skær løget i grove stykker. Kom olie, paprika og peber i en skål og rør det sammen. Vend kød og løg i blandingen og lad det trække i 15 min. Træk derpå kød og løg på spyd. Grill spyddene i ca. 10 min., eller til kødet netop er gennemstegt. Vend jævnligt spyddene. Krydr med lidt salt og tag 4 spyd fra til madpakken fredag.
Salat: Skær tomater og avocadoer i både. Skær agurk og løg i tynde skiver. Anret det hele på et fad og fordel oliven og feta herover. Rør eddike, olie og hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og hæld dressingen over salaten.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Schnitzel af kalkun og lun salat