Mandag d. 6. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Schnitzel af kalkun og lun salat
Nem og simpel aftensmad til hverdagene

4 pers.
Ingredienser til schnitzel af kalkun og lun salat
4 kalkunschnitzler
2 spsk. olie
Salt og peber
Lun salat:
2 rødløg
2 courgetter
1 fennikel
2 spsk. olie
1 spsk. honning
2 spsk. eddike (gerne æbleeddike)
1 tsk. timian
Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
PRØV OGSÅ: Medaljoner af tyksteg og stegt tilbehør
Fremgangsmåde
Lun salat:
Pil løgene og skær dem i strimler. Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver. Skær fenniklen i ultratynde skiver, fx med et mandolinjern. Sautér løgene i olien i 2 min. Øg varmen og steg courgetterne med, til de får lidt farve. Tilsæt fenniklen og steg den med i 1 min. Dryp honning og eddike over blandingen og krydr med timian, salt og peber. Vend det hele rundt og stil det lunt.
Kalkunschnitzler:
Dup kødet tørt. Brun det hurtigt på begge sider i olie. Krydr med salt og peber, dæmp varmen og steg det i endnu 1-1½ min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Farseret porre