Mandag d. 4. februar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Wokret med kalkun og grøntsager
Nem og sund wokret til hele familien

4 pers.
Ingredienser til wokret med kalkun og grøntsager:
450 g kalkunbryst i strimler
3 spsk. sojasauce
1 tsk. tørrede chiliflager
2 røde peberfrugter
1 bdt. forårsløg
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber
Limesaft
Nudler:
250 g fuldkornsnudler
1½ dl sød chilisauce
1-2 spsk. sojasauce
Pynt:
½ potte korianderblade
PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål
Fremgangsmåde:
Nudler:
Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af og vend dem med chili- og sojasauce.
Kalkun og grønt:
Lad kødet trække i ca. 10 min. med sojasauce og chiliflager. Skær peberfrugter og forårsløg i strimler (hold forårsløgenes hvide og grønne del adskilt). Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri under omrøring i ca. 4 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg peberfrugter og hvidløg i 2 min. under omrøring. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og steg videre i 2 min. Vend kødet i og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber. Vend wokretten med nudlerne, dryp med limesaft og pynt med toppen af forårsløgene og korianderblade.
Tilberedningstid:
Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Kyllingesalat