Wokret med kalkun og grøntsager

Nem og sund wokret til hele familien

Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til wokret med kalkun og grøntsager:

450 g kalkunbryst i strimler
3 spsk. sojasauce
1 tsk. tørrede chiliflager
2 røde peberfrugter
1 bdt. forårsløg
2 spsk. olie
2 finthakkede fed hvidløg
Salt og peber
Limesaft

Nudler:

250 g fuldkornsnudler
1½ dl sød chilisauce
1-2 spsk. sojasauce

Pynt:

½ potte korianderblade

PRØV OGSÅ: Svinekød i karrykål

Fremgangsmåde:

Nudler:

Tilbered nudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af og vend dem med chili- og sojasauce.

Kalkun og grønt:

Lad kødet trække i ca. 10 min. med sojasauce og chiliflager. Skær peberfrugter og forårsløg i strimler (hold forårsløgenes hvide og grønne del adskilt). Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. olie og steg kødet heri under omrøring i ca. 4 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg peberfrugter og hvidløg i 2 min. under omrøring. Tilsæt den hvide del af forårsløgene og steg videre i 2 min. Vend kødet i og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber. Vend wokretten med nudlerne, dryp med limesaft og pynt med toppen af forårsløgene og korianderblade.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

PRØV OGSÅ: Kyllingesalat