Agerhøne

Lækker agerhøne i æbler.

4 personer

Det skal du bruge:
2 løg
3 æbler
Rapsolie og smør
2 agerhøns eller perlehøns
½ dl snaps lavet på tørrede
æbler (eller en god calvados,
cognac, eller hvad
barskabet gemmer)
10 enebær
10 allehånde
1-1½ l fjerkræfond
salt

Tilbehør
Godt brød
Evt. en god salat

Sådan gør du:
Pil og skær løgene i både. Skær æblerne i kvarter, skær kernehuset fra og skær æblerne i både. Sæt dem til side. Steg løgbådene i en blanding af olie og smør, til de bliver glasklare i konsistensen. Skær ager- eller perlehønsene i kvarter, kom dem i gryden til løgene og brun dem godt på alle sider.

Hæld derefter en god slat spiritus over dyrene og sæt ild til. Har du emhætte, skal den slukkes imens, for ellers kan den risikere at suge ilden op, og så har vi balladen. Når ilden er døet ud, tilsættes æblebåde, enebær og allehånde, som steger med et par minutter, hvorefter hele molevitten overhældes med fond, til det er cirka trefjerdedele dækket.

Læg låg på gryden og lad det simre for svag varme i cirka 25 minutter, eller til lårene løsner sig, når du trækker i dem. Tilsæt eventuelt mere fond undervejs. Smag retten til med salt og spis den med et godt brød og eventuelt en god salat til.