Alt i en gryde

God gryderet med kylling og kartofler

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1 kg kyllingeoverlår (optøede natten over i køleskabet)
2 spsk. olie
5 dl hønsebouillon
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. tørrede chiliflager
3 spsk. tomatketchup
4 spsk. sojasauce
1 kg kartofler
1 porre
Salt og peber (evt. rose peber)

Prøv også: Kyllingespid og peanutsauce

Sådan gør du:

Dup kyllingelår tørre. Brunes på begge sider i olien i en bredbundet stegegryde. Rør bouillon, majsstivelse, chili, ketchup og soja sammen. Hæld blandingen i gryden til kyllingelårene og bring i kog. Lad det småkoge under låg i 15 minutter. Skræl kartofler, skær i kvarte og læg dem i gryden. Lad det småkoge i yderligere ca. 20 minutter under låg, eller til alt er mørt. Rør et par gange undervejs. Smag til med salt og peber.
Rens porre, snit den meget fint og strø over retten inden servering.

Tilberedningstid ekskl. optøningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Kylling i karry