Alt i et fad

Lækker middag med kylling, tomat og kartofler

Foto: Martin Tanggaard

(4 pers.)

Det skal du bruge
1 hel kylling, ca. 100 g
Philadelphia med hvidløg og krydderier
Olie
1 tsk. paprika
Salt og peber
1 kg nye, renskrubbede kartofler
4-6 store tomater
1 finthakket fed hvidløg
1 spsk. sukker
2 tsk. revet citronskal (usprøjtet)
6-8 timiankviste

Lav også tandoorikylling og rissalat.

Sådan gør du
Skyl kyllingen indvendig og fjern overflødigt fedt. Del den i 8 stykker. Løft forsigtigt skindet på kyllingestykkerne og fordel osten herunder i et jævnt lag. Læg kyllingestykkerne i en stor bradepande. Pensl med lidt olie og krydr med paprika, salt, peber.Skær evt. kartofl erne i halve og dup dem tørre. Vend dem med 2-3 spsk. olie og fordel dem i bradepanden ved kyllingestykkerne. Del tomaterne i halve. Fordel hvidløg, sukker, 1 tsk. salt og citronskal over dem og læg også dem i bradepanden. Dryp lidt olie over tomaterne. Spred til sidst timiankvistene over hele bradepanden og sæt den midt i en 200° varm ovn i ca. 45 min. Kødet skal være gennemstegt, og kartoflerne møre.

Prøv kalkun med persillefyld.