kylling

Cajun-kylling

7. april 2015 af Lone Landmand
Kylling krydret med det sydamerikanske blandingskrydderi cajun, et krydderi med adskillige ingredienser, hvoraf røget paprika er det mest fremtrædende. Til retten serveres almindelige og søde, røde kartofler samt gulerødder i honning-balsamico-dressing.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

Kylling
1 stor, god kylling
1 stor spsk. cajun-krydderi
Evt. salt
1 spsk. smør

Kartofler og gulerødder
300 g søde, røde kartofler
300 g kartofler
300 g gulerødder
2 tsk. honning
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. solsikkeolie
Salt og friskkværnet peber

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Marinerede kyllingevinger

Fremgangsmåde

Dup kyllingen tør. Gnid den grundigt med cajun-krydderiet både udvendigt og indvendigt – og gerne med lidt ekstra salt. Læg kyllingen utildækket i et fad i køleskabet i mindst 2 timer og meget gerne i 4-6 timer. Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad og pensl med smeltet smør over hele overfladen. Vend brystet nedad og sæt kyllingen i ovnen ved 200° (ikke varmluft) i 30 min.

Skræl begge slags kartofler og gulerødderne og skær dem i mundrette, grove stykker. Vend stykkerne i en blanding af honning, balsamicoeddike og olie. Drys rundhåndet med salt og peber.

Tag kyllingen ud af ovnen efter de 30 min. og vend den om, så brystet kommer opad. Hæld noget af saften over med en ske og fordel gulerødder og kartofler rundt om kyllingen. Stil fadet tilbage i ovnen. Skru ned til 180° og bag kylling og grønsager færdige i en lille times tid, eller til lårene sidder løst, og kartoflerne er møre.

Pynt med lidt grønt og nyd retten med en god salat til.

Sponsoreret indhold