Tirsdag d. 18. november 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Cassoulet på dansk med fransk inspiration
Denne danske udgave af cassoulet er tilberedt med kyllingelår, flæsk og bacon. Kødet lægges på en bund af bl.a. gulerødder og bønner, inden det hele kommer en tur i ovnen.

Lone Landmands cassoulet på dansk med fransk inspiration
Hovedret til 3-4 personer
Ingredienser
500 g kyllingekød (f.eks. 2 hele kyllingelår med overlår)
350 g flæsk i skiver
Fint salt
3 store løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 buket frisk eller 1 tsk. tørret timian
500 g kogte bønner - hvide
eller forskellige slags
100 g bacon
½ tsk. friskkværnet peber
1 spsk. smør
1 dl tomatpuré
1 l god hønsebouillon
Tilbehør
Grøn salat og godt brød
PRØV OGSÅ: Lone Landmands koteletter i svampesauce
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Læg de to kyllingestykker og flæskeskiverne i et smurt ovnfast fad - kødstykkerne må kun ligge i ét lag. Krydr med fint salt, sæt fadet i ovnen og lad indholdet stege i ca. 1 time, eller til det er sprødt og gyldent.
Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne, del dem på langs og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver. Pil hvidløgsfeddene og snit dem i helt små stykker. Bind en madsnor om timianbuketten.
Lad bønnerne dryppe af, hvis de er fra dåse.
Varm en rummelig stegegryde godt op. Klip baconskiverne i mindre tern og svits dem i gryden. Tilsæt peber, løg, gulerødder og smør og steg videre for fuld varme under omrøring, indtil det hele begynder at brune lidt.
Tilsæt så fintsnittet hvidløg, rør rundt og tilsæt derefter bouillon, tomatpuré og timian. Bring blandingen i kog og lad den simre uden låg, så væden koges ind. Bliv ved, til ca. halvdelen af væden er kogt væk, og tilsæt så bønnerne.
Smør et ovnfast fad og læg bønneblandingen i bunden. Fordel de stegte kyllingestykker og det sprøde flæsk ovenpå. I den franske cassoulet lægges bønneblandingen lagvist med kødet, og der drysses med rasp til sidst, inden retten bages færdig i ½ time. Den fremgangsmåde kan du vælge, men både flæsk og kylling bevares mere sprødt ved at ligge på overfladen. Sæt fadet i ovnen, til alt er blevet hedt, og servér straks.
Lone Landmand deler hver uge ud af sine lækre opskrifter fra Lones Landkøkken i Ude og Hjemme.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













