Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • fjerkræ
  • kylling
  • Cassoulet på dansk med fransk inspiration

Cassoulet på dansk med fransk inspiration

Denne danske udgave af cassoulet er tilberedt med kyllingelår, flæsk og bacon. Kødet lægges på en bund af bl.a. gulerødder og bønner, inden det hele kommer en tur i ovnen.

Mail Print

Tirsdag d. 18. november 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands cassoulet på dansk med fransk inspiration

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Hovedret til 3-4 personer

Ingredienser

500 g kyllingekød (f.eks. 2 hele kyllingelår med overlår)
350 g flæsk i skiver
Fint salt
3 store løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 buket frisk eller 1 tsk. tørret timian
500 g kogte bønner - hvide
eller forskellige slags
100 g bacon
½ tsk. friskkværnet peber
1 spsk. smør
1 dl tomatpuré
1 l god hønsebouillon

Tilbehør
Grøn salat og godt brød

PRØV OGSÅ: Lone Landmands koteletter i svampesauce

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Læg de to kyllingestykker og flæskeskiverne i et smurt ovnfast fad - kødstykkerne må kun ligge i ét lag. Krydr med fint salt, sæt fadet i ovnen og lad indholdet stege i ca. 1 time, eller til det er sprødt og gyldent.

Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne, del dem på langs og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver. Pil hvidløgsfeddene og snit dem i helt små stykker. Bind en madsnor om timianbuketten.
Lad bønnerne dryppe af, hvis de er fra dåse.

Varm en rummelig stegegryde godt op. Klip baconskiverne i mindre tern og svits dem i gryden. Tilsæt peber, løg, gulerødder og smør og steg videre for fuld varme under omrøring, indtil det hele begynder at brune lidt.
Tilsæt så fintsnittet hvidløg, rør rundt og tilsæt derefter bouillon, tomatpuré og timian. Bring blandingen i kog og lad den simre uden låg, så væden koges ind. Bliv ved, til ca. halvdelen af væden er kogt væk, og tilsæt så bønnerne.

Smør et ovnfast fad og læg bønneblandingen i bunden. Fordel de stegte kyllingestykker og det sprøde flæsk ovenpå. I den franske cassoulet lægges bønneblandingen lagvist med kødet, og der drysses med rasp til sidst, inden retten bages færdig i ½ time. Den fremgangsmåde kan du vælge, men både flæsk og kylling bevares mere sprødt ved at ligge på overfladen. Sæt fadet i ovnen, til alt er blevet hedt, og servér straks.

Lone Landmand deler hver uge ud af sine lækre opskrifter fra Lones Landkøkken i Ude og Hjemme.

[email protected]

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

Rosmarinbrød

Lækkert bagværk med masser af smag
Se opskriften her

1 / 8
Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

Peberfladbrød

Lækkert tilbehør til suppen
Se opskriften her

2 / 8
Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salatSe opskriften her

Naanbrød

Nemt og lækkert brød der er perfekt tilbehør til suppe eller salat
Se opskriften her

3 / 8
Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

Porterbrød

Brød med flot farve og en himmelsk smag
Se opskriften her

4 / 8
Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

Kernebrød

Godt brød med masser af kerner fra Slankeklubben
Se opskriften her

5 / 8
Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

Rugbrød med spidskommen

Rugbrød fra Slankeklubben
Se opskriften her

6 / 8
Skønt sigtebrød
Se opskriften her Skønt sigtebrød
Se opskriften her

Sigtebrød

Skønt sigtebrød
Se opskriften her

7 / 8

Relaterede artikler

På kagesafari i Paris

Mørbradret med bacon. Gryderet med ris som tilbehør

Hurtig gryderet med mørbrad

Kyllinge-gullasch med pikante ris

Spaghetti med laks og porrer

Nyeste artikler

  • Uelsket - del 3:4
  • Brev til Mimi: Kan jeg sælge barndomshjemmet?
  • Måler 187 cm: Mobbet med sin højde
  • Søens dystre hemmelighed: Jægere fandt parteret lig af kvinde

Relaterede Artikler

Kalvegryde med vin og krydret drys

Krydret gryde med pølse, kål og bacon

Kylling i oystersauce

Sommerpie

Læs mere om

  • lone landmand
  • fransk mad
  • gryderetter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

På kagesafari i Paris

Hurtig gryderet med mørbrad

Kyllinge-gullasch med pikante ris

Spaghetti med laks og porrer

Kalvegryde med vin og krydret drys

Mest læste

  • Kylling i karry - en børnefavorit
  • Pastaret med kylling i cremet sauce
  • Croissanter med kyllingesalat
  • Kogt kylling med peber-rodssauce
  • Kyllingesalat med mango og avocado

Seneste nyt

  • Uelsket - del 3:4
  • Brev til Mimi: Kan jeg sælge barndomshjemmet?
  • Måler 187 cm: Mobbet med sin højde
  • Søens dystre hemmelighed: Jægere fandt parteret lig af kvinde
  • Tegn på træningsafhængighed
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00