Coq au vin

Franske fristelser til weekenden.

Det skal du bruge:
1 hane (eller poulard)
på 1½ kg,
100 g bacon,
2 spsk. fedtstof,
12 små løg,
200 g champignoner,
2 spsk. mel,
1 flaske rødvin,
3 dl hønsebouillon,
2 fed hvidløg,
2 tsk. timian,
salt, peber.
Tilbehør:
Kartoffelmos
eller flutes og salat.

Sådan gør du:
Skær hanen ud i 6-8 dele. Skær bacon i strimler. Pil løgene og skær champignonerne i kvarter.

Steg baconstrimlerne i fedtstof på en pande og læg dem over i en stegegryde. Brun stykkerne i baconfedtet og læg dem efterhånden over i stegegryden.

Drys melet i gryden og rør vinen i sammen med bouillon, presset hvidløg og timian. Læg låg på og lad retten simre i 30 min.

Steg løg og champignoner på panden og læg dem over i gryden. Lad hanen simre videre i 15 min. Smag til med salt og peber.