kylling

Farserede kyllingelår

6. maj 2014 af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Lone Landmand har hentet inspiration i det italienske køkken til denne udgave af farserede kyllingelår. Retten serveres med spaghetti og en mild tomatsauce med hvidvin.

Lone Landmands farserede kyllingelår

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Hovedret til 4 personer

Ingredienser

4 store kyllingelår (både
over- og underlår i ét stykke)
1 løg
4 spsk. rasp
2½ dl fløde
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 bundt basilikum
Madsnor
1 spsk. smør
1 spsk. solsikkeolie
2 tsk. tomatpuré
1 dl hvidvin
5 dl vand
Lidt maizena udrørt i koldt vand

Tilbehør
Spaghetti kogt efter anvisningen på pakken

PRØV OGSÅ: Lone Landmands kyllingemedaljon og lun pastasalat

Fremgangsmåde

Først skal kyllingelårene udbenes. Læg dem med undersiden opad. Snit med en skarp kniv ned mod benene og følg dem hele vejen rundt. Det store led mellem over- og underlår er det mest besværlige at komme rundt om, og her skal du særligt passe på ikke at skære igennem skindet, for på dette sted ligger det meget tæt på knoglen.

Når benene er skåret fri, bredes det udfoldede kyllingestykke ud og skæres til, så det bliver firkantet. Skær noget af kødet af de steder, hvor laget er meget tykt, og fjern eventuelle sener. Læg de fire stykker til side, og gem det afskårne kød til farsen.

Fjern skindet på de stykker, du har skåret fra for at få den firkantede form. Skær alt det rene kød i bittesmå stykker med en stor, skarp kniv, og hak derefter, stadig på skærebrættet, kødet sammen med fintsnittet løg, rasp og 4 spsk. fløde, ½ tsk. salt og ¼ tsk. peber. Hak bladene fra et halvt bundt basilikum med, når farsen begynder at hænge sammen.

Læg de 4 kyllingestykker med skindsiden nedad, del farsen i 4 portioner og placér en rulle fars på midten af hvert stykke. Rul stykkerne på den lange led og bind forsigtigt hver rulle sammen med madsnor. Pas på ikke at stramme for meget, så alt fyldet presses ud.

Varm en stegegryde godt op og steg de farserede kyllingelår gyldne på alle sider i smør og olie. Krydr med resten af saltet og peberet. Tilsæt tomatpuré og lad det brune godt af, inden der tilsættes hvidvin, vand og resten af fløden. Læg låg på og lad retten simre i en times tid.

Smag til med salt og peber, jævn eventuelt saucen en lille smule med maizena og vand.

Servér retten sammen med en god, klassisk spaghetti og rigeligt med friske basilikumblade.

Galleri: 7 lækre opskrifter på brød

Sponsoreret indhold