Grillet citronkylling med stegte grøntsager

Opskriften rækker til 2 portioner.
Obs!
Begynd gerne i god tid, da kyllingbrystfileten skal marinere i minimum 30 minutter på køl.
Citronkylling
- Pres saften af citronerne, til du har 3 spsk. citronsaft.
- Pil og pres hvidløg.
- Bland citronsaft, hvidløg, olie og bouillon sammen med krydderierne i en skål. Hæld marinaden i en beholder med låg sammen med kyllingefileten, og lad den trække i køleskabet i minimum 30 minutter.
- Tag kyllingefileten op af marinaden, og gem marinaden til senere.
- Steg kyllingefileten i smør på en pande, til den er gennemstegt. Læg kyllingen til side.

Slank med Keto: Jeg vil kunne spise mig mæt
Tip
Du kan erstatte grønne asparges, der kun er i sæson fra april til juni, med f.eks. aspargesbroccoli.
Stegte grøntsager
- Skyl squash, og skær den i skiver eller tern.
- Knæk de nederste, træede ender af aspargesene, og kassér dem. Skær resten af aspargesene i mundrette stykker.
- Hæld marinade, squash og asparges på en pande, og steg grøntsagsblandingen i ca. 4 minutter, til squashen er blevet en anelse mør. Vend grøntsagerne rundt på panden undervejs. Krydr med salt og peber.
- Servér de stegte grøntsager til kyllingen, og pres evt. lidt ekstra citronsaft over inden servering.
- Skyl persille, og hak den groft. Hak mandler. Drys persille og mandler over lige inden servering.
Aftensmad: 526 kcal
Protein: 36 g
Fedt: 37 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 5 g

Keto – Den ultimative guide
Jane Faerber er en af landets førende eksperter inden for Keto og LCHF. Hun har i årevis drevet bloggen Madbanditten.dk, da hun for 10 år siden fik konstateret glutenallergi. ”Keto på 4 uger” er en nem og praktisk guide til Keto. Du får desuden 75 lækre opskrifter og en kostplan til fire uger.
Læs mere på madbanditten.dk , hvor du også finder onlineforløb og en masse opskrifter.
’Keto på 4 uger’
af Jane Faerber
Politikens Forlag
224 sider, vejl. pris 300 kr.