kylling

Grillet citronkylling med stegte grøntsager

3. oktober Opskrift fra bogen ”Keto på 4 uger” samt Mai Knauer og Aller Media. Madfoto fra bogen: Columbus Leth.
En velsmagende ret med et lavt indhold af kulhydrater, der passer perfekt til en Keto-diæt. Keto handler om at reducere det daglige indtag af kulhydrater til 20-30 gram.
1 t
Citronkylling
1-2 citroner
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
½ dl kyllingebouillon eller vand
1 tsk. løgpulver
½ tsk. røget paprika
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
300 g fersk kyllingebrystfilet
10 g smør til stegning
Stegte grøntsager
300 g squash
200 g grønne asparges
Salt og peber
1 håndfuld persille
15 g mandler

Opskriften rækker til 2 portioner.

Obs!

Begynd gerne i god tid, da kyllingbrystfileten skal marinere i minimum 30 minutter på køl.

Citronkylling

  1. Pres saften af citronerne, til du har 3 spsk. citronsaft.
  2. Pil og pres hvidløg.
  3. Bland citronsaft, hvidløg, olie og bouillon sammen med krydderierne i en skål. Hæld marinaden i en beholder med låg sammen med kyllingefileten, og lad den trække i køleskabet i minimum 30 minutter.
  4. Tag kyllingefileten op af marinaden, og gem marinaden til senere.
  5. Steg kyllingefileten i smør på en pande, til den er gennemstegt. Læg kyllingen til side.

Tip

Du kan erstatte grønne asparges, der kun er i sæson fra april til juni, med f.eks. aspargesbroccoli.

Stegte grøntsager

  1. Skyl squash, og skær den i skiver eller tern.
  2. Knæk de nederste, træede ender af aspargesene, og kassér dem. Skær resten af aspargesene i mundrette stykker.
  3. Hæld marinade, squash og asparges på en pande, og steg grøntsagsblandingen i ca. 4 minutter, til squashen er blevet en anelse mør. Vend grøntsagerne rundt på panden undervejs. Krydr med salt og peber.
  4. Servér de stegte grøntsager til kyllingen, og pres evt. lidt ekstra citronsaft over inden servering.
  5. Skyl persille, og hak den groft. Hak mandler. Drys persille og mandler over lige inden servering.

Aftensmad: 526 kcal

Protein: 36 g

Fedt: 37 g

Kulhydrat: 11 g

Kostfibre: 5 g

Bogforside "Keto på fire uger"
Keto på 4 uger af Jane Faerber
Foto fra bogen Keto på 4 uger’ af Jane Faerber, Politikens Forlag.

Keto – Den ultimative guide

Jane Faerber er en af landets førende eksperter inden for Keto og LCHF. Hun har i årevis drevet bloggen Madbanditten.dk, da hun for 10 år siden fik konstateret glutenallergi. ”Keto på 4 uger” er en nem og praktisk guide til Keto. Du får desuden 75 lækre opskrifter og en kostplan til fire uger.

Læs mere på madbanditten.dk , hvor du også finder onlineforløb og en masse opskrifter.

’Keto på 4 uger’
af Jane Faerber
Politikens Forlag
224 sider, vejl. pris 300 kr.

Sponsoreret indhold