Grillet kyllingebryst med pestofyld

Lækkert kyllingebryst - gerne med skind - fyldt med en hjemmelavet pesto med purløg, oregano, timian, valnødder og kapers.

Foto: Søren Kvist

Hovedret til 4 personer

 

Ingredienser

4 kyllingebryster

Pesto
4 dl grofthakkede krydderurter (vi brugte persille, purløg, oregano, bronzefennikel og timian)
20 halve valnødder
1 tsk. små kapers
1 lille tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
4-5 spsk. jomfruolivenolie

 

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Cajun-kylling

 

Fremgangsmåde

Pesto: Hak alle krydderurterne i en lille hurtighakker eller foodprocessor.
Tilsæt valnødder, kapers, salt og peber. Hak det hele grundigt sammen og tilsæt 3 spsk. af olien lidt ad gangen, efterhånden som pestoen stivner til en fast masse. Blandingen må ikke blive flydende, som du kender det fra almindelig pesto – den skal bare være smørbar.
Del pestoen i 5 dele og brug de 4 dele som fyld i bryststykkerne. Den sidste del spædes op med mere olie, så den bliver flydende og kan bruges som lidt dyppelse til det færdige kød.

Kyllingebryst: Flæk kyllingebrysterne fra den ene side og næsten igennem til den anden, så de kan åbnes. (Er du rutineret, kan du i stedet skære et snit, som svarer til 1⁄3 af kødets tykkelse, og rulle kødet sammen, mens du skærer videre – så bliver der en større og tyndere flade. Det kommer sig ikke så nøje, bare der er plads til den dejlige pesto). Fordel pestoen på de fremkomne flader, rul hvert stykke kød sammen på den lange led og luk med kødnåle.

Tænd op i grillen og vent, til den er virkelig varm. Pensl kødrullernes overflader med et tyndt lag olie. Grill dem, mens de jævnligt vendes, og bliv ved, til de er ca. 75° i midten. Lad de fyldte kyllingebryster hvile i 5 min., inden de serveres med nye kartofler og grøn salat eller en sommermos med masser af friske krydderurter.