Hønse-frikadeller

Lette deller

Hønsefrikadeller med asparges og stuvede rejer

Det skal du bruge:
600 g hakket hønsekød
3 æg
1 tsk. salt, peber
½ tsk. reven muskat
1½ dl mælk
125 g mel
1 løg
75 g fedtstof
16 grønne asparges
salt
50 g fedtstof
40 g mel
1 dl fløde
1 bundt dild
200 g rejer.

Sådan gør du:
Rør det hakkede hønsekød med salt, til det bliver sejt. Tilsæt æggene et ad gangen.

Riv løget og tilsæt det sammen med resten af ingredienserne og rør, til farsen er ensartet. Form frikadellerne med en ske og steg dem gyldne i fedtstoffet.

Det nederste seje stykke brækkes af aspargesene, resten skæres ud i 3 cm lange stykker. Stykkerne koges i vand med salt i 3-4 min.

Smelt fedtstoffet i en gryde og rør melet i. Tilsæt 4 dl af kogevandet under omrøring med et piskeris. Koges i 10 min.

Tilsæt fløden og kog saucen igennem, inden asparges, hakket dild og rejer varmes i den (må ikke koge).

Server med nye kartofler.