kylling

Hønsesalat med æble, bacon og svampe

5. april 2017 Af Pia Friis Andreassen. Foto: Carina Krüger.
Det er hyggeligt at få familie eller venner til påskefrokost, og med denne friske hønsesalat har du noget ekstra lækkert at servere til både børn og voksne. Rigtig god påske!
Hønsesalat med æble, bacon og svampe:
150 g syrnet fløde 9 %
150 g mayonnaise
1 dåse hvide aspargessnitter i vand (afdryppede)
Dijonsennep
Salt og peber
1 stort æble
600 g kogt, plukket kyllingekød
1-2 pakker bacon i skiver
Olivenolie
200 g champignoner i skiver
Saften fra ½ citron
Purløg til pynt

Fremgangsmåde:

Rør syrnet fløde og mayonnaise sammen. Vend aspargessnitterne i dressingen og smag til med sennep, salt og peber.

Skær æblet og kyllingekødet i tern og vend begge dele i dressingen. Lad det trække i mindst 1-2 timer i køleskabet.

Smag til igen. Steg baconen sprød, men ikke hård. Læg den efterfølgende på fedtsugende papir en kort stund. Kassér det meste af baconfedtet, men gem ca. 1 spsk.

Varm panden op på ny og tilsæt lidt olie. Steg champignonerne gyldne og møre heri. Krydr med salt og peber. Tag svampene af panden og hæld citronsaft over.

Servér salaten med bacon og svampe til. Pynt med klippet purløg.

Sponsoreret indhold