Fredag, 1. december 2017 - 8:35 - af Joan Andersen, Opskrifter og foto: Aller Media
Hønsesalat med asparges i rygeostdressing
Prøv denne opskrift på en hønsesalat med asparges i rygeostdressing - Den er let og lækker, og perfekt som en ret til en julefrokost!

6 personer
Ingredienser - Hønsesalat
4 kyllingebrystfileter
Salt
3 peberkorn
1 laurbærblad
1 dåse hvide asparges
Rygeostdressing
200 g rygeost 1 %
4 spsk. fraiche 9 %
1 håndfuld basilikum
6 spsk. hakket purløg
Salt og friskkværnet peber
Til servering
150 g bacon i skiver
Sådan gør man
Læg kyllingefileterne i en gryde og hæld vand på, så det akkurat dækker. Tilsæt salt, hele peberkorn og laurbærblad og lad kødet koge i ca. 15 min. Hæld vandet fra og skær kødet i mundrette stykker. Lad aspargesene dryppe af i en sigte. Rygeostdressing: Rør rygeosten sammen med fraichen. Hak basilikummen og rør den i dressingen sammen med purløg, salt og peber. Vend kyllingekødet og aspargesene i dressingen.
Servering: Steg baconen på en tør pande, til den er sprød og gylden. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret hønsesalaten i en skål, pynt med stegt bacon og servér.
Prøv også: Hønsesalat med æble, bacon og svampe
Energi
Pr. 100 g: 95 kcal
Kulhydrat: 4 %, protein: 53 %, fedt: 43 %