Indbagt unghane

Server grøntsager til

Foto: Anton g. Skov

DET SKAL DU BRUGE:

¾ selleri (700 g)

salt og peber

500 g champignon i tern

3 spsk. raps- eller olivenolie

600 g kogte kartofler i tern

6 stilke frisk timian

3 unghanebryster

6 blade filodej

2 gulerødder

1 dl hvidvin.

SÅDAN GØR DU:

1. Skræl sellerien og skær den i mindre stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem helt møre. Hæld vandet fra, men gem lidt og blend sellerierne til en blød pure. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis puréen er for tør til at blende. Smag til med salt og peber.

2. Rens champignonerne og skær dem i store tern. Skær de kogte kartofl er i tern i samme størrelse. Varm 1 spsk. olie op på en pande og brun champignonerne. Tilsæt kartofl erne og steg begge dele sammen i 5 min. Pluk bladene af timianen og vend i kartofl er og champignon og smag til med salt og peber. Læg dem på en tallerken.

3. Kom 1 spsk. olie på panden og brun hanebrysterne hurtigt på begge sider og krydr med salt og peber. Halver brysterne.

4. Tag et blad fi lodej frem af gangen, læg et fugtigt viskestykke over resten. Filodej tørrer meget hurtigt, derfor skal alt fyldet være klar inden pakkerne laves. Fold fi lodejen sammen på midten, så det ligger dobbelt og kom 1/6 af kartoffel- champignonfyldet midt på den sammenfoldede dej. Læg et stykke hanebryst ovenpå og 1/6 af selleripuréen på brystet. Fold dejen op omkring fyldet som en sæk og tryk dejen sammen foroven. Læg pakken på en bageplade med bagepapir og lav næste pakke.

5. Pensl pakkerne med 1 spsk. olie og bag dem 15 min. ved 180° varmluft.

6. Skær gulerødderne i bittesmå tern og kog dem i hvidvin, til vinen er næsten kogt væk. Smag til med salt og peber og dryp gulerødder rundt om filopakkerne ved servering.