Kogt kylling med peber-rodssauce

God middag fra Slankeklubben

Foto: Mannerup/Kate's Joint

(6 portioner)

Det skal du bruge
1 hel kylling, ca. 1200 g
2 tsk.
salt
6 gulerødder
1 selleri
3 porrer

Peberrodssauce:
6 dl hønsekødssuppe (kogevandet fra kyllingen)
1 dl vand
2 spsk. maizenamel
3 spsk. eddike
1½ spsk. sukker
Salt
2 tsk. revet peberrod

Lav også smoothie

Energi pr. portion

  • 434 kcal /1816 kJ
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 28 g
  • Protein 43 g
  • Kostfibre 9 g

Sådan gør du
Kogt kylling: Rens kyllingen grundigt og læg den i en suppegryde. Tilsæt koldt vand, så det lige netop dækker kyllingen, og lad det koge langsomt op. Fjern skummet med en stor ske, tilsæt salt og skum jævnligt under kogningen. Lad kyllingen koge i 40-60 min. Stik en kødnål i et kyllingelår. Når kødsaften, der pibler ud, er klar, er kyllingen færdigkogt. Rens grøntsagerne og kom dem i suppen i den sidste del af kogetiden.Tag kyllingen og grøntsagerne op, når de er færdigkogte og hold begge dele varme. Si suppen.

Peberrodssauce: Mål suppen af og jævn den med maizenamel udrørt i vand. Lad saucen småkoge i 2-3 min. Smag til med eddike, sukker, salt og revet peberrod.

Anretning: Del kyllingen i passende stykker, fjern evt. ben og skind før servering. Anret de kogte grøntsager sammen med kyllingestykkerne.


TIP: Peberrod er en smagsforstærker til de bitre smagsløg, og den bruges generelt alt for lidt. Høvlet og revet peberrod smager rigtig godt, fx sammen med grøntsager, men du kan også prøve den i en råkostsalat eller i begrænset mængde i forskellige dressinger.


Varigt vægttab med Slankeklubben - klik her!