Kylling i cola

Skøn kylling i cola.

Foto: Martin Tanggaard

4 portioner

Det skal du bruge:
8-10 kyllingelår
2 spsk. rapskimolie
Salt og peber
2½ dl hønsebouillon
½ dl balsamicoeddike
3 dl cola

Salat:
1 bdt. broccoli
3-4 appelsiner
1 lille rødløg
½ dl rosiner
½ spsk. balsamicoeddike
2-3 spsk. appelsinsaft
½-1 spsk. akaciehonning
Salt

Tilbehør:
Ris

Sådan gør du:
Brun kyllingelårene på begge sider i olien. Krydr med salt og peber, tilsæt bouillon, balsamicoeddike og cola og bring det i kog. Lad det småkoge under låg, til kyllingelårene er møre (ca. 35 min.). Tag kyllingelårene op af gryden og lad væden koge ind til ca. 3 dl. Læg kyllingelårene tilbage i gryden og varm det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.

Salat: Del broccolien i små buketter og kom dem i en skål. Hæld kogende vand over og lad dem trække i 2 min. Skræl appelsinerne og skær i dem tern. Pil løget og skær det i strimler. Vend den afdryppede broccoli med appelsiner, løgstrimler og rosiner. Rør balsamicoeddike, appelsinsaft og honning sammen. Smag dressingen til med salt og vend den med grøntsagerne.

Prøv også kyllingedeller