Fredag d. 1. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen, Foto: Martin Tanggaard
Kylling i karry - en børnefavorit
Retten med kylling i karry er altid en favorit til aftensmad, hvis der sidder børn ved bordet. Her får du en lækker opskrift med fuldkornsris og æbler.

Længere nede på siden finder du lækre alternativer til den klassiske version af kylling i karry.
Prøv også denne lækre ret: Kylling i karry med broccoli
Ingredienser til kylling i karry:
(til 4 pers.)
4 kyllingefileter
Ca. 4 dl fuldkornsris
1½ tsk. salt
Karry-sauce:
1 finthakket løg
1 revet æble
2 spsk. mild karry
3 spsk. olie
3 dl kogevand fra kyllingekødet
4 dl mælk
Majsstivelse
Salt og peber
Tilbehør:
3 æbler
Limesaft
Prøv også den fedtfattige version af boller i karry
Fremgangsmåde:
Kog risene efter anvisningen på emballagen. '
Bring ca. 2 l vand i kog i en gryde.
Afpuds kyllingefileterne og kom dem i det kogende vand sammen med saltet.
Lad dem simre under låg i ca. 16 min., til de er netop møre. De skal virke faste, når der trykkes let på dem.
Tag dem op med en hulske.
Gem 3 dl af kogevandet.
Karry-sauce:
Steg løg, æble og karry i olien i 2 min.
Hæld kogevand og mælk på og bring gryden i kog. Lad den småkoge i nogle minutter.
Jævn let med lidt majsstivelse udrørt i vand.
Skær kyllingekødet i skiver og læg dem i saucen.
Varm alt igennem.
Tilbehør:
Del æblerne i tynde både.
Dryp lidt limesaft over.
Servér tilbehøret til retten.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.
Flere opskrifter på kylling i karry
Kylling i karry kan laves i et væld af udgaver. Vi kender alle den klassiske udgave med hvide ris og gul karry, men du kan også prøve med kokosmælk, rød karry, grøn karry, ekstra grøntsager... Her har vi samlet en masse lækre alternativer til den klassiske ret.