Kylling i karry i en fedtfattig version

Kylling i karry kan hele familien lide. Her er retten i en fedtfattig version.

Fedtfattig kylling i karry

Opskriften på kylling i karry er beregnet til fire personer.

1 kylling, ca. 1300 g.
salt
2 æbler
3 løg
2 gulerødder
2 tsk. rapsolie
2 spsk. Karry
2 spsk. hvedemel
suppe fra kylling
500 g champignoner
Frisk citronsaft.

Lav også: Skøn kalkun

Tilbehør: Kogte ris (beregn 1 dl rå ris pr. person), mangochutney.

Kom kyllingen i en gryde, som ikke er meget større end kyllingen. Dæk med vand, tilsæt ½ tsk. salt og kog op. Fjern evt. skum fra overfl aden med en ske, skru ned for varmen og lad kyllingen simre i ca. 45 min. Tag kyllingen op af suppen og lad den køle lidt af. Lav saucen imens. Pil kødet af kyllingen og pluk det i mindre stykker.

Sauce: Skræl æblerne og skær dem i tern. Hak løgene groft og skær gulerødderne i tern. Varm olien op i en gryde og svits æble og grønsager ved middelhøj varme i 5 min. Tilsæt karry og hvedemel og rør godt rundt. Tilsæt 6 dl af suppen fra kyllingen. Lad karrysauce simre under låg i 15 min., rør af og til. Blend saucen, til den er fi n og blank. Tilsæt champignoner i skiver og kog i 5 min. om kødet i saucen. Spæd saucen med suppen, til du synes, den har den rigtige konsistens, og smag til med salt og evt. lidt citronsaft.

Server retten med kogte ris og mangochutney.

Sund røræg

Energi pr. person:
2900 kJ (690 kcal)
Energifordeling:
Protein: 24 % (40 g)
Kulhydrat: 60 % (50 g)
Fedt: 16 % (13 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
En portion svarende til en sjettedel af retten med 1½ dl kogte ris og 2-3 spsk. mangochutney.

Tip
Læg mærke til, at der er 1300 g grøntsager i denne ret, dvs. over 300 g pr. person. Man kan bare ikke se det, for grøntsagerne er blendet ud i saucen og giver den en lækker konsistens og kraftig smag.