Kylling i karry med rød karrypasta

Kylling i karry er en lækker klassiker til hele familien. I denne opskrift skal du bruge en hel kylling og rød karrypasta og kokosmælk.

Foto: Martin Tanggaard

Opskrift på kylling i karry med rød karrypasta og kokosmælk

Denne opskrift på kylling i karry er beregnet til fire personer.

Det skal du bruge:
1 hel kylling, olie, 2 spsk. rød karrypasta (thailandsk), 800 ml kokosmælk, 1 dl hønsebouillon, 1 broccoli, 2 dl frosne ærter, fiskesauce, limesaft.

Tilbehør: Ris.

Filokurv med rejer og grønne asparges

Lækre kinarejer

Sådan gør du:
Skyl kyllingen ud- og indvendig. Fjern overflødigt fedt. Del kyllingen i 8 lige store stykker og dup dem tørre. Brun dem på begge sider i olien. Tag dem op af gryden. Kassér fedtstoffet, tilsæt lidt ny olie og steg karryen heri under omrøring, til den begynder at skille ad. Hæld kokosmælk og bouillon på og varm det op. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og lad dem herefter simre med låget halvt over i ca. 35 min., eller til de er knap møre.

Skyl broccolien, del den i små buketter og skær stokken i tynde skiver. Lad broccolistokken koge med i 4 min. Tilsæt derpå broccolibuketterne og ærterne og varm det hele i yderligere et par minutter. Smag til med fiskessauce og limesaft.