Tirsdag d. 23. februar 2010 - af Kim Gravenhorst
Kylling i spinat-sauté
Krydret kylling med spinat

Det skal du bruge:
1 stor kylling
3 løg
50 g smør
1 dåse hakkede
tomater
3-4 spsk.
koncentreret
tomatpuré
1 lille, frisk chili
Ca. 8 dl vand
½ glas
jordnøddesmør
1 dl peanuts
Spinat-sauté
200 g helbladet
spinat
2 hakkede
skalotteløg
1 fed hvidløg i skiver
50 g smør
Sådan gør du:
Hak løgene groft. Rens kyllingen og del den i 6-8 stykker. Brun kyllingestykkerne i smørret i en gryde og tag dem derefter op.
Svits løgene i gryden, til de er klare. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden, tilsæt tomater og tomatpuré og hæld vand på, til det dækker.
Lad kyllingestykkerne koge i 10 min. Hak chilien med en kniv og kom den i gryden sammen med jordnøddesmørret og peanuttene.
Lad retten koge for svag varme i yderligere 20 min., til kødet er gennemkogt.
Spinat-sauté: Pres vandet af den optøede spinat og hak den groft med en kniv. Sautér skalotteløg og hvidløg i smør og tilsæt spinaten. Lad det sautere, til spinaten er gennemvarm, og smag til med salt og peber.
Servér kyllingen med spinaten og kogte basmatiris.