Mandag d. 22. april 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kylling med cremet majs
Dejlig og nem aftensmad

4 pers.
Ingredienser til kylling med cremet majs
650 g kyllingefileter
2 spsk. olie
Salt
¼ tsk. stødt cayennepeber
Cremet majs:
2 dåser majskerner a ca. 280 g (afdryppet vægt)
2½ dl fløde
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
¼ tsk. peber
2 spsk. smør
2½ dl mælk
2 spsk. hvedemel
20 g revet parmesanost
Tilbehør:
1 kg bagekartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt
1 broccoli i buketter
PRØV OGSÅ: Kylling med stegte orangerødder
Fremgangsmåde
Tilbehør: Skær de skrubbede kartofler i både og dup dem tørre. Vend dem med olie, krydr med paprika og steg dem gyldne og sprøde i en 220° varm ovn (ca. 25 min.). Krydr med salt mod slutningen. Damp broccolien i letsaltet vand.
Cremet majs: Bland majs, fløde, salt, sukker, peber og smør i en gryde og varm det op over middelstærk varme. Pisk mælk og mel sammen, hæld det i gryden og lad blandingen småkoge under omrøring, til den er cremet (ca. 4 min.). Tag gryden af varmen og rør parmesanost i.
Kylling: Dup fileterne tørre og brun dem i olien i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber, dæmp varmen til middel og steg dem i endnu 4-5 min. på hver side.
Tilberedningstid:
Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.
PRØV OGSÅ: Kyllingespyd og citronpasta