Kylling med gremolata

Kyllingefileter vendt i persille, hvidløg, rosmarin og ost

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

1300 g kyllingefileter (inkl. kød til madpakken)

Gremolata:

2 økologiske citroner
3 fed hvidløg, 3 dl bredbladet persille
1 tsk. tørret rosmarin
100 g revet pecorino-ost

Tilbehør:

350 g pastaskruer (gerne fuldkorn) + lidt ekstra til madpakken
2 spsk. olie
1 potte basilikum, peber
Pecorino-ost

Prøv også: Kyllingelår og melonsalat

Sådan gør du:

Gremolata:

Riv skallen af citronerne, uden at den hvide, bitre del kommer med. Hak skallen fint sammen med hvidløg og persille og kom det hele i en skål. Bland rosmarin og parmesanost i.

Kyllingefileter:

Afpuds kyllingefileterne. Vend dem i gremolatablandingen og læg dem på en plade med bagepapir. Sæt pladen midt i en 210° varm ovn i ca. 20 min. Tag kylling fra til torsdagens madpakke.

Tilbehør:

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den med lidt olie, hakket basilikum og friskkværnet peber. Servér revet pecorino-ost til.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

Prøv også: Kyllingeburger med ærtepuré