Kylling med ovnstegte rodfrugter

Lækker kylling med stegte rodfrugter på 35 minutter

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Ingredienser til kylling med ovnstegte rodfrugter

4 afpudsede kyllingebrystfileter
2 spsk. olie
½-1 tsk. rosmarin
Salt og peber

Grøntsager:

1 rodselleri i stave
600 g gulerødder i stave
2 spsk. olie
Salt

Grov remoulade:

1½ dl mayonnaise
1½ dl fromage frais
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. finthakket syltet agurk
80 g revet gulerod
Salt og peber

Prøv også: Citronkylling

Sådan gør du
 

Grøntsager:

Vend grøntsagerne med olie på en plade med bagepapir. Steg dem midt i en 220° varm ovn i ca. 30 min. Vend dem efter 20 min. og krydr med salt mod slutningen.

Grov remoulade:

Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Kyllingefileter:

Dup kyllingekødet tørt og brun det i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med rosmarin, salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg kødet i yderligere ca. 5 min. på hver side afhængigt af tykkelse.

Tilberedningstid:

Ca. 35 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Kylling og grønt i wok