Kylling med seranoskinke og champignoner

Skøn middagsret til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge
4 kyllingefileter
4 skiver serranoskinke
4 store salvieblade
Olie
Salt og peber
8 store champignoner
40 g smør
1 fed knust hvidløg
1 spsk. frisk timian

MERE MED KYLLINg...

  • Lav også kyllingedeller
  • Lynhurtig nudelret
  • Tarteletter med kylling og asparges

Tomatsauce
1 lille hakket løg
1 spsk. olie
600 g tomater
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
Salt og peber

Tilbehør
Pasta


Sådan gør du

Skær kyllingefileterne halvt igennem fra siden. Kom salvie og serranoskinke i, så skinken er halvt inde i kyllingefi leterne og halvt udenpå. Læg fileterne på en plade med bagepapir, pensl med olie og krydr med salt og peber.

Fjern stokken på champignonerne. Rør smør, hvidløg, timian, ½ tsk. salt og ¼ tsk. peber sammen og fordel massen i champignonerne. Læg disse på pladen ved siden af kyllingefileterne og steg det hele i en 200° varm ovn i 16-18 min. Vend kyllingefileterne efter ca. 10 min.

Tomatsauce: Sautér løget klart i olien. Skær tomaterne i både og kom dem i gryden. Hæld vin på, øg varmen og lad det koge, til væsken næsten er fordampet. Hæld så fløde på og lad saucen småsnurre i 8-10 min. Smag til med salt og peber.