Kylling med spinat og rodfrugter

God middag med kylling, spinat og rodfrugter

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 600 g kyllingeinderfilet
1 stort finhakket løg
2 spsk. olie
700 g helbladet spinat (frost, optøet i
køleskabet fra morgenstunden)
40 g hvedemel
8 dl mælk
Stødt muskat
1½ tsk. salt
Peber

Tilbehør:

1½ kg rodfrugtmix, 2 spsk. olie,
1½ tsk. groft salt, 1 tsk. timian


Prøv også: Kylling i kokosmælk


Sådan gør du:

Opvarm ovnen til 210º.

Kylling med spinat og rodfrugter: Læg spinaten i en si. Pres fri for væde.
Skræl rodfrugterne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend med olie på plade med bagepapir. Bages i ovnen i cirka 35 minutter. Krydr med salt og timian mod slutning. Vendes én gang undervejs.
Sauter løg i olien, til de er gennemsigtige.
Rør melet ud i mælken til en let jævning. Hæld jævningen i gryden og varm op.
Tilsæt kylling. Lad det småkoge i 5 minutter. Rør nu og da.
Tilsæt spinat og lad det småsnurre yderligere 3-4 minutter. Smag til med muskat, salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.


Prøv også: Kalkungryde