Kylling med stegte orangerødder

Lækker kylling fra ovnen med stegte gulerødder og ærtepuré

4 pers.

Ingredienser til kylling med stegte orangerødder

1 hel kylling, ca. 1.300 g
1-2 spsk. olie
2 tsk. karry
Salt og peber

Orangerødder:

500 g små orangerødder
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
1 tsk. timian og ½ tsk. salt

Ærtepuré:

400 g ærter (frost),
200 g cremefraiche 18 %
Salt og peber

Tilbehør:

Groft brød

PRØV OGSÅ: Kylling i karry

Fremgangsmåde

Kylling:

Del kyllingen i 8 stykker. Dup dem tørre og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med olie og krydr med karry, salt og peber. Sæt fadet i en 225° varm ovn og steg det i 20 min. Dæmp varmen til 200° og steg kyllingen i yderligere ca. 20 min., eller til kødet netop er gennemstegt.

Orangerødder:

Skrub rødderne og steg dem møre i fedtstoffet (ca. 5 min.). De skal have lidt bid. Krydr med timian og salt.

Ærtepuré:

Kom ærterne i en kasserolle og dæk dem med vand. Kog dem i 5 min. Lad dem dryppe af og blend dem med cremefraiche. Smag til med salt og peber.

Tilberedningstid:

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Pastaret med kylling i cremet sauce