Onsdag d. 20. marts 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kylling med stegte orangerødder
Lækker kylling fra ovnen med stegte gulerødder og ærtepuré

4 pers.
Ingredienser til kylling med stegte orangerødder
1 hel kylling, ca. 1.300 g
1-2 spsk. olie
2 tsk. karry
Salt og peber
Orangerødder:
500 g små orangerødder
2 spsk. olie og 2 spsk. smør
1 tsk. timian og ½ tsk. salt
Ærtepuré:
400 g ærter (frost),
200 g cremefraiche 18 %
Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
PRØV OGSÅ: Kylling i karry
Fremgangsmåde
Kylling:
Del kyllingen i 8 stykker. Dup dem tørre og læg dem i et ovnfast fad. Pensl med olie og krydr med karry, salt og peber. Sæt fadet i en 225° varm ovn og steg det i 20 min. Dæmp varmen til 200° og steg kyllingen i yderligere ca. 20 min., eller til kødet netop er gennemstegt.
Orangerødder:
Skrub rødderne og steg dem møre i fedtstoffet (ca. 5 min.). De skal have lidt bid. Krydr med timian og salt.
Ærtepuré:
Kom ærterne i en kasserolle og dæk dem med vand. Kog dem i 5 min. Lad dem dryppe af og blend dem med cremefraiche. Smag til med salt og peber.
Tilberedningstid:
Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.
PRØV OGSÅ: Pastaret med kylling i cremet sauce