Kylling med tomat-olivensauce

Skøn kyllinge-ret med tomat og grønne oliven.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
8 kyllingeunderlår, 2 spsk. olie, salt, peber, 1 stort, finthakket løg, 4 finthakkede fed hvidløg, 2 dåser flåede tomater, 2 spsk. æbleeddike, 1 dl grønne oliven i skiver, 2 dl hønsebouillon.

Tilbehør: Ca. 300 g spaghetti, ca. 1 dl hakket bredbladet persille, revet parmesanost.

Sådan gør du:
Dup kyllingelårene tørre. Brun dem i olie ved god varme i en sauterpande og krydr med salt og peber. Tag dem af panden. Steg derpå løg og hvidløg under omrøring i 3-4 min. Hæld tomater på og mos dem let. Tilsæt eddike, oliven og bouillon og bring det i kog. Læg kyllingelårene i panden og lad det hele simre under låg, til kødet er mørt (ca. 25 min.). Smag saucen til med salt og peber.

Tilbehør: Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen. Tag de gennemstegte kyllingelår op af saucen og vend den afdryppede pasta, sauce og persille sammen. Servér retten med et drys revet parmesanost.