Onsdag d. 1. maj 2013 - af Pia Friis Andreassen/Foto: Martin Tanggaard
Kylling og asparges i hvid sauce
Nem aftensmad til 4 personer

4 pers.
Ingredienser til kylling og asparges i hvid sauce
600 g kyllingefilet
1 bdt. grønne asparges
100 g smør
1 dl mel
6 dl mælk
Citronsaft
Salt og peber
Tilbehør til kylling og asparges:
Ca. 1 kg kartofler
PRØV OGSÅ: Kylling a la Milanese og citronpasta
Sådan laver du kylling og asparges i hvid sauce:
Tilbehør:
Skræl eller skrub kartoflerne. Kog dem møre i saltet vand.
Kylling og asparges:
Kom kyllingekødet i kogende, saltet vand og lad det simre i 15-18 min., eller til det netop er mørt. Tag gryden af varmen. Bræk den nederste, træede del af dine asparges. Skær dine asparges i mindre stykker og læg disse ned i gryden til kyllingen. Lad det hele trække under låg en kort stund.
Smelt smørret i en kasserolle og pisk melet i. Pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Lad saucen småkoge i 5 min. under omrøring. Smag den til med citronsaft, salt og peber. Tag saucen af varmen. Tag kyllingekødet op af gryden og skær det i grove tern. Tag de lækre asparges op. Vend begge dele i saucen.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Kylling med cremet majs