Kylling og grønt i wok

Brug rødkålsresterne til en sund og lækker wok-ret

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Ca. 600 g kyllingefilet
2 løg
½ rødkålshoved
4 gulerødder
½ dl sojasauce
1½ dl sød chilisauce
¼ dl vand
Citronsaft
2 spsk. olie

Tilbehør:

4 dl ris (gerne fuldkorn)

Tilbehør:

Tilbered risene efter anvisningen på emballagen.

Prøv også: Citronkylling

Sådan gør du:

Kylling i wok:

Skær kyllingekødet i tynde strimler på tværs af kødfibrene. Skær løg og rødkål i tynde strimler og gulerødderne i tynde stave. Rør sojasauce, chilisauce og vand sammen og smag til med citronsaft. Opvarm en wok, til den er rygende varm. Tilsæt 1 spsk. af olien og rist kødet heri ad to omgange under omrøring i ca. 3 min. Tag det op af wokken. Tilsæt resten af olien og steg grøntsagerne under omrøring i 4-5 min. - evt. ad to omgange - til de er møre, men stadig med bid. Tilsæt kyllingekødet og den sammenrørte sauce og vend det hele sammen. Varm det igennem.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.