Kylling og kartofler med persille

Skøn og simpel aftensmad

Ingredienser til kylling og kartofler med persille

1,6 kg kyllingeunderlår
2 spsk. olie
¾ dl sød chilisauce
2spsk. sojasauce

Persillekartofler:

1 kg kartofler
Salt
2 potter persille
Ca. ½ dl koldpresset olie

Tilbehør:

Broccoli
Salt

PRØV OGSÅ: Kylling a la Milanese og citronpasta

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad. Rør olie, chilisauce og sojasauce sammen. Pensl kyllingestykkerne med blandingen. Sæt fadet midt i den varme ovn i ca. 30 min., eller til kødet netop er gennemstegt. Tag evt. fra til madpakker fredag.

Persillekartofler: Skrub kartoflerne rene og kog dem møre i saltet vand. Skyl persillen inkl. de tynde stængler og ryst eller dup den tør. Hak persillen groft i foodprocessoren. Tilsæt olien i en tynd stråle og kør, til massen er helt glat. Smag til med salt. Lad kartoflerne dryppe af og vend dem med persillepureen.

Tilbehør: Del broccolien i buketter og skær stokken i skiver. Kom begge dele i kogende, saltet vand i ca. 3 min. Lad dem dryppe af.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Kylling med cremet majs