Kyllinge-nuggets med pommes frites

Børnene vil uden tvivl elske at få serveret nuggets og pommes frites til aftensmad!

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

Kyllingenuggets:

800 g kyllingefileter
Ca. 4 dl cornflakes
1 dl revet parmesanost
1 tsk. paprika
2 tsk. salt og 1 tsk. peber
2 æg
Ca. ½ l vindruekerneolie

Pommes frites:

Ca. 1 kg kartofler
2-3 spsk. olie
Salt

Grov remoulade:

200 g fromage frais rørt sammen med
100 g mayonnaise
1 mellemstor revet gulerod
1 æble i små tern
1 lille glas kapers (afdryppede og groft­hakkede)
¼ tsk. gurkemeje
Salt efter smag

Prøv også: Kyllingespid og peanutsauce

Sådan gør du:

Pommes frites:


Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Dup dem tørre og vend dem med olie. Steg dem midt i en 225° varm ovn i ca. 25 min. Krydr med salt mod slutningen.

Kyllingenuggets:

Del hver kyllingefilet i 3 stykker. Knus cornflakesene fint i en pose. Bland dem med ost, paprika, salt og peber. Vend kødet i sammenpisket æg og dernæst i cornflakesblandingen. Lad det trække i 10 min. Varm olien op i en bredbundet gryde. Steg kyllingestykkerne heri ad tre omgange i ca. 4 min.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.

Prøv også: Kylling i karry