Kyllingeburger med ærtepuré

Skønt alternativ til en klassisk burger med oksekød

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

4 kyllingebrystfileter
2 spsk. olie
Salt og peber

Ærtepuré:

750 g grønne ærter
Salt og peber
Ca. 100 g friskost

Til burgeren:

1 pose Levebrød rugboller (6 stk.)
Ca. ½ icebergsalat
2 tomater i skiver
1 løg i skiver


Sådan gør du:

Ærtepuré:

Kog ærterne i letsaltet vand i 5 min. Lad dem dryppe af, men gem lidt af vandet. Kør ærterne med 2-3 spsk. kogevand og friskost i en foodprocessor, til det er blevet en ensartet masse. Smag til med salt og peber. Gem halvdelen af pureen til tirsdag.

Kyllingefileter:

Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Brun dem i olien ved god varme i ca. 1 min. på hver side.
Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middel og steg dem i yderligere ca.
5 min. på hver side. Lad dem hvile i 5 min. Skær dem i tynde skiver. Tag 2 fileter fra til madpakkerne tirsdag.

Burger:

Lun bollerne i ovnen. Fyld dem med salatblade, kylling, ærtepuré, tomater og løgskiver.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.


Skønne burgere: