Kyllingedeller

Med hjemmelavet remoulade

4 pers.

Fars:
450 g hakket kyllingekød
½ dl dildkviste
1½ dl persillekviste
1 æg
2 spsk. Hvedemel
½ dl mælk
2 tsk. salt
½ tsk. peber
Olie til stegning.

Fyldt mørbrad

Endvidere:

Salatblade
½ agurk i skiver
6-8 sandwichboller.

Remoulade:
1½ dl let mayonnaise
2 tsk. dijonsennep
½ dl fintrevet blomkål (knuget fri for væde)
1 revet lille gulerod
1 finthakket syltet agurk
lidt citronsaft
salt, peber.

Lukket pizza med skinke

Salat:
1 blomkål i buketter (resten, som ikke er brugt i remouladen)
4 gulerødder
½ dl ristede solsikkekerner
Olivenolie
2 spsk. hakket mynte
salt, peber.

Remoulade:
Rør de fem første ingredienser sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt koldt indtil brug.

Salat:
Kog blomkål i letsaltet vand til lige knap mør. Hæld vandet fra og lad kålen dryppe godt af. Vend blomkål med revet gulerod og solsikkekerner. Dryp med olie og strø mynte over. Krydr med salt og peber.

Fars:
Kør ingredienserne i en foodprocessor til en ensartet masse. Formes til kødboller med en spiseske. Steges i olie i ca. 5 min. på hver side. Lun brød og fyld med salatblade, flækkede kyllingedeller, agurk og remoulade.