Kyllingedeller

Lækre kyllingedeller, rødebedesalat og persillebulgur.

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Fars: 450 g hakket kyllingekød, 1 tsk. salt, 1 dl fløde, 5 g grofthakkede estragonblade, ¼ tsk. peber. Olie til stegning.

Salat: 400 g rødbeder, 2 spsk. grovkornet sennep, ½ dl olie, honning, salt.

Persillebulgur: 250 g bulgurquinoa- blanding, 1 stort bdt. persille, saft og skal af ½ økologisk citron, ca. 1½ dl oliven- eller rapsolie, 100 g fintrevet parmesanost, salt, peber.

Sådan gør du:
Fars: Ælt kød og salt sammen. Tilsæt fløde, estragon og peber og ælt det hele til en ensartet fars, som hviler i ½ time i køleskabet.

Salat: Skræl rødbederne og riv dem groft. Rør sennep og olie sammen. Smag til med honning og salt og vend dressingen med de revne rødbeder. Lad salaten trække i mindst 20 min.

Persillebulgur: Tilbered bulgurquinoa- blandingen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af. Pluk persillekvistene fra stilkene, skyl dem grundigt og dup dem tørre. Kør persille, citronsaft og -skal til en grofthakket masse i en foodprocessor. Tilsæt olien, mens der køres, og vend derefter parmesanost i. Smag til med salt og peber. Vend persilleblandingen med bulgur-quinoa-blandingen.