Fredag d. 12. april 2013 - af Ved Pia Friis Andreassen. Foto: JACOB LJØRRING
Kyllingedeller med spinat og hvidløg
Til 4 personerFars:450 g hakket kyllingekød,2 fed hvidløg,250 g spinat,1 æg,1 dl havregryn,1½ tsk. salt, ½ tsk. peber,olie til stegning.Pastasalat:300

Til 4 personer
Fars:
450 g hakket kyllingekød,
2 fed hvidløg,
250 g spinat,
1 æg,
1 dl havregryn,
1½ tsk. salt,
½ tsk. peber,
olie til stegning.
Pastasalat:
300 g pasta penne, salt.
Fyld:
1 broccoli i små buketter,
250 g cherrytomater,
50 g tørrede tranebær,
50 g sorte oliven.
Dressing:
1 lille, finthakket rødløg,
2 spsk. vand,
2 spsk. hvidvinseddike,
4 spsk. olie,
½ spsk. honning,
salt, peber.
Tilbehør: Chilisovs til dellerne.
Fars:
Skyl spinat grundigt. Sauter spinat på en pande i det vand, det hænger ved, til det falder sammen. Kør alle ingredienserne til farsen i en foodprocessor. Form til frikadeller med en spiseske. Steges i olie i ca. 5 min. på hver side.
Pastasalat:
Kog pasta efter anvisningen. Tilsæt broccoli de sidste 2 min. Hæld pasta og broccoli i et dørslag og spul med koldt vand. Del tomaterne i halve. Rør dressingen sammen og bland med pasta og fyld.