Tirsdag d. 22. januar 2013 - af Pia Friis Andreassen
Kyllingedeller, stegte kartofler og salat
Hvis du mangler et alternativ til de klassiske frikadeller, er disse kyllingedeller et super valg!

4 personer
Ingredienser til kyllingedeller stegte kartofler og salat:
Kyllingedeller:
400 g hakket kyllingekød (3-6 %)
1½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 renset, finthakket porre
1 æg
Ca. ¾ dl mælk
50 g havregryn
Olie til stegning
Salat:
2 porrer
250 g cherrytomater
2 spsk. hvidvinseddike
Ca. 1 tsk. sukker
Salt
Stegte kartofler:
8-10 store, renskrubbede kartofler i både
2 spsk. olie
Groft salt
Tilbehør:
Sød chilisauce
PRØV OGSÅ: Kylling med ovnstegte rodfrugter
Sådan gør du:
Stegte kartofler:
Dup kartoflerne tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Steg dem i en 225° varm ovn i ca.
25 min. Krydr med salt mod slutningen.
Kyllingedeller:
Rør det hakkede kød med salt. Bland kød, porre og de øvrige ingredienser sammen. Form farsen til deller, der steges i olien over middelstærk varme i ca.
5 min. på hver side.
Salat:
Rens porrerne, halvér dem på langs og snit dem ganske fint. Halvér tomaterne, tag kernerne ud og hak tomaterne. Bland grøntsager, eddike og sukker sammen og smag til med salt.
Tilberedningstid:
Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.
PRØV OGSÅ: Chili con turkey