Kyllingefilet i svøb og risotto

Skøn middag til hverdag og weekend.

Foto: Martin Tanggaard

(4 personer)

Det skal du bruge

4 kyllingefileter
1 dl hakkede, soltørrede tomater i marinade (afdryppede)
2 spsk. hakket basilikum
4 skiver parmaskinke
Salt og peber

Lav chaibrownies

Risotto
6 dl risottoris
1 lille, hakket rødløg
3 hakkede fed hvidløg
2 spsk. olie
1 dl hvidvin
Ca. 1,5 l hønsebouillon
1 dl revet parmesanost
½ dl hakkede, soltørrede tomater i marinade (afdryppede)
½ dl grofthakkede, sorte oliven
Salt og peber
1 stor håndfuld rucola

Lav yoghurtkoldskål

Sådan gør du
Dup kødet tørt og skær en lomme i hver filet. Fordel tomater og basilikum i lommerne og vikl parmaskinke omkring. Krydr med lidt salt og peber og læg fileterne i et smurt, ovnfast fad. Steg dem i 15-20 min. i en 175° varm ovn, til saften er klar. Vend fileterne efter 10 min.

Risotto: Steg løg og hvidløg i olie, uden at de tager farve. Lad risene stege med i ca. 1 min. under omrøring. Øg varmen og hæld vinen på. Lad den næsten koge væk og spæd så lidt efter lidt med bouillon under omrøring i ca. 20 min., til al væden er opsuget, og risene er møre. Rør ost, tomater og oliven i og smag til med salt og peber. Vend rucola i.