Kyllingefrikadeller

Skønt alternativ til almindelige frikadeller

Foto: Martin Tanggaard

(2 voksne + 2 børn)
Tilberedningstid: Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 45 min.

Det skal du bruge
Fars
450 g hakket kyllingekød
1½ tsk. salt
1 æg
2 revne gulerødder
1 dl havregryn
1 tsk. rosmarin
½ tsk. peber
2 spsk. olie til stegning

Kartoffelsalat
1 kg små kartofler
1 potte persille
2 spsk. mynteblade
2 spsk. mandler
1 fed hvidløg
Ca. ½ dl olivenolie
Salt
250 g tomater
1 lille rødløg

Lav også kylling i sprød skinke.


Sådan gør du
Rør kødet med saltet og rør derefter de øvrige ingredienser i. Form farsen til frikadeller med en spiseske og steg dem i olie ved middelstærk varme i ca. 5 min. på hver side.

Kartoffelsalat: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Kør persille, mynte, mandler og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt olie i en tynd stråle, til massen har en passende konsistens. Smag til med salt. Vend kartoflerne med persilleblandingen. Skær tomaterne i både og løget i tynde ringe og vend begge dele med kartoflerne.

Prøv også tandoorikylling og rissalat.