Kyllingegryde

Skøn marokkansk kyllingegryde.

4 personer

Det skal du bruge:
400 g kyllingefileter
1 spsk. olivenolie
2 hakkede løg
150 g champignoner i skiver
1 stk. rød peberfrugt i tern
50 g soltørrede tomater
2 tsk. marokkansk blandingskrydderi (se evt. opskrift her på siden)
1 dåse hakkede flåede tomater
3 dl hønsebouillon
8 stenfri dadler eller svesker
Salt og peber

Evt. tilbehør
Råkostsalat af sommerkål og kogt bulgur pyntet med frisk, grofthakket persille.

Sådan gør du:
Skær hver kyllinge¬filet i tre stykker. Opvarm en stegegryde, tilsæt olie og rist kyllingestykkerne heri. Tilsæt løg, champignoner og peberfrugt og lad grøntsagerne riste sammen med kyllingen i ca. 2-3 min.

Hak de soltørrede tomater, kom dem i retten sammen med det marokkanske blandingskrydderi, hakkede tomater og bouillon og lad retten simre i ca. 45 min. Tilsæt den tørrede frugt og lad retten koge videre i ca. 10 min.

Smag til med salt og peber og evt. med marokkansk blandingskrydderi. TIP! Kylling er et af vores allermest proteinrige levnedsmidler og samtidigt meget fedtfattigt. Hvis du synes, kødet smager af for lidt, kan det være en god idé at bruge forskellige krydderier, som sætter deres eget præg på opskriften. Som fx i ovenstående opskrift.

Energi pr. portion
303 kcal / 1265 kJ
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 25 g
Protein: 24 g
Kostfibre: 4 g
Bland dit eget krydderi
Har du ikke mulighed for at købe marokkansk blandingskrydderi, kan du selv blande det af: 1 tsk. stødt spidskommen, 1 tsk. stødt koriander, ½ tsk. stødt ingefær, ¼ tsk. cayennepeber og ¼ tsk. stødt kanel.

Skøn pastasalat

Lækre kinarejer